Теоретичні й методичні аспекти формування рухових навичок студентів економічного профілю в процесі фізичного виховання - Артюшенко, Андрій (Фінансовий простір)
У статті досліджено питання теоретичного аналізу, уточнення та експериментальної перевірки методичних основ формування рухових навичок у студентів як складової (виконавчої) частини особистісної мобільності. Показано, що розучування рухової дії повинно носити характер свідомих спроб відтворити її програму. Ця програма формується у внутрішньому плані за допомогою аналізу зовнішньої інформації. Доведено, що процес навчання, це діяльність, яка насичена розумовою активністю. Формування рухових навичок здійснюється на основі психічних процесів – уваги, сприйняття, пам’яті, уяви, мислення