ФУНКЦІОНУВАННЯ СТРАХОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ ПІД ЧАС ВІЙНИ - Дарія Попович; Софія Михальчук (Фінансовий простір, 2024)
Стаття присвячена аналізу динаміки функціонування страхового ринку протягом 2020-2023 років. Дослідження охопило такі показники, як кількість страхових компаній, розмір їх активів та резервів, валові страхові премії та виплати, а також рівень проникнення страхування в Україні. За результатами аналізу виявлено певні тенденції у розвитку страхового сектору країни. Надано рекомендації щодо удосконалення системи страхування в Україні, зокрема, врахування воєнних ризиків, впровадження відповідних заходів для їх управління та розробки стратегії подальшого розвитку національного страхового ринку.