КЛАСТЕРНИЙ АНАЛІЗ ТУРИСТИЧНОГО РИНКУ УКРАЇНИ: РЕГІОНАЛЬНИЙ АСПЕКТ - Надія ЗАВАЛЬНИЦЬКА; Мирослава СТАДНИК (Фінансовий простір, 2023)
У статті здійснено кластерний аналіз регіональних ринків туристичних послуг в Україні за допомогою їх інтерпретації як сукупності точок в багатовимірному просторі, методу дендритів, використовуючи евклідові відстані. За результатами проведеного дослідження утворено типові кластери регіональних туристичних ринків, які необхідно враховувати при формуванні стратегії розвитку туристичної сфери України