Трансформація облікових систем і звітності країн – колишніх учасниць СРСР - Олена Гончаренко (Фінансовий простір, 1970)
У статті систематизовано і проаналізовано нормативне забезпечення систем обліку та звітності країн – колишніх учасниць СРСР - з огляду на їх наближення до міжнародних стандартів бухгалтерського обліку і звітності та узгодженість між собою. Визначені спільні та відмінні якісні характеристики й принципи фінансової звітності країн, а також можливості вітчизняного використання позитивних досягнень колишніх учасників СРСР.