Theoretical aspects of the communal objects energy saving concept - Mykola Voznyuk; Oleh Pankiv; Roman Bohiv (Фінансовий простір, 2021)
У статті проведено теоретико-методичне дослідження поняття енергозбереження комунальних об’єктів. Запропоновано узагальнене визначення об’єктів комунальної власності з поділом їх на групи та авторське бачення понять ресурсозбереження та енергозбереження комунальних об’єктів. Узагальнено історичні етапи становлення процесу енергозбереження в Україні, охарактеризовано їх особливості, виокремлено основні правові акти та державні інституції, що регулюють реалізацію енергоефективної політики. Визначено негативні економічні та соціальні наслідки незбалансованого внутрішнього споживання паливно-енергетичних ресурсів.