Теоретичні аспекти процедури виконання судових рішень в Україні - Сергій Брайченко; Валентина Фоменко (Фінансовий простір, 2019)
Стаття присвячена актуальним проблемам виконання судових рішень в Україні, що прийнято розглядати, як завершальну стадію цивільного та господарського процесу. Проте існують альтернативні наукові бачення, які також висвітлено. Акцентовано увагу на теоретичному обґрунтуванню одночасного функціонування в Україні інститутів приватного та державного виконання судових рішень. Також розглянуто сучасні доктринальні підходи щодо визначення поняття «провадження» та відзначається сутність відмінностей між обґрунтуваннями вченими-правниками своїх наукових позицій.