Rational Use Of Resources And Introduction Of Innovative Technologies In The Development Of Agriculture In Kazakhstan - Yеlena Gridneva; Gulnar Kaliakparova; Kaisar Alpysbayev (Фінансовий простір, 2019)
Раціональне використання ресурсів і впровадження інноваційних технологій в умовах глобалізації стають визначальними факторами для росту і розвитку казахстанської економіки, формування збалансованого та пропорційного за ступенем розвитку підвищення всіх галузей господарського комплексу, в тому числі сільського господарства, і життєзабезпечення суспільства в цілому. У статті розкрито сутність і надається обґрунтування значущості показника «раціональне використання ресурсів»; виявлені відмінності в раціональному використанні ресурсів з урахуванням галузевих особливостей, виду ресурсів і кінцевих ефектів їх використання; охарактеризовано зарубіжну практику впровадження нових технологій, засобів автоматизації та цифровізації; виявлено потенційні можливості впровадження інновацій та їх вплив на розвиток сільського господарства Казахстану.