Розвиток соціальної сфери україни в умовах євроінтеграційних процесів - Ольга Люта; Наталія Пігуль (Фінансовий простір, 2015)
В  статті  розглядається специфіка  розвитку  соціальної  сфери  України в  умовах  євроінтеграційних  процесів.  Наведена  порівняльна  характеристика  окремих соціально-економічних  показників  України  та країн  –членів  Євросоюзу.  Досліджено  основні моделі  соціальних  держав  та  визначені  їх відмінності, а також особливості фінансування в  сучасних  умовах.  Охарактеризовані  ознаки  вітчизняної  моделі  соціальної  політики  та визначені  основні  напрямки  її  подальшого  розвитку.