Бюджетні ризики як дестабілізатор фінансової безпеки обласного бюджету - Євген Балацький; Святослав Шпіцглуз (Фінансовий простір, 2015)
В  часи  нестабільності  держави,  регіонів,  районів,  міст  та  інших  населених пунктів  в  процесі  складання,  затвердження  і виконання  бюджету  виникають  фінансові  ризики. Диспропорція між доходною і видатковою частиною  бюджету,  дефіцит  трансфертів у  вигляді  дотацій,  субвенцій  та  субсидій спричиняє  бюджетні  ризики  та  ставить  питання фінансової безпеки бюджетів. Особливого значення та інтерес набуває питання бюджетних ризиків,  які впливають на фінансову  безпеку регіонів, а також їх ідентифікацію, оцінку та управління.