Аналіз та перспективи розвитку інституційного бізнесового середовища в Україні - Вікторія Гунько (Фінансовий простір, 2015)
Визначено  сутність  підприємництва  та  необхідність  розвитку  підприємницького  середовища.  Проаналізовано основні  економічні  показники  розвитку підприємництва  в  Україні.  Визначено  чинники,  що  перешкоджають  розвитку  бізнесу,  а саме:  високі  процентні  ставки  за  кредитами, низький  рівень  забезпеченості  фінансуванням, дефіцит  обігових  коштів,  високий  рівень  оподаткування.  Запропоновано  рекомендації для  загальнодержавних  і  регіональних  органів державного  управління  щодо  удосконалення підприємницького інституційного середовища.