Природа фінансового контролю - Олег Шевчук (Фінансовий простір, 2015)
У  статті  досліджено  підходи до  розуміння  сутності  фінансового  контролю  та  його  ролі  в  сучасній  економіці. Організаційно-економічний  зміст  фінансового контролю  пропонується  розглядати  з  трьох методологічних позицій: економічної категорії; комплексної  функції  і  невід’ємної  частини діяльності  з  управління  та  самостійного управлінського  процесу  і  цілісної  системи.  На підставі проведеного дослідження запропоновано  авторське  визначення  фінансового  контролю.