Фальсифікація як спосіб здійснення креативного обліку - Зоряна Мельник (Фінансовий простір, 2015)
В  статті  досліджено  поняття  «креативний  облік»,  передумови  його  виникнення  та  впровадження.  Визначено  негативний  та  позитивний  вплив  на  формування облікової  політики.  Відокремлено  прийоми  та причини  застосування  креативного  обліку та  маніпулювання  даними  фінансових  звітів. Обґрунтовано  об’єкти,  до  яких  найчастіше застосовується креативний облік.