Theoretical Principles Of Forming Business Social Responsibility - Nataliia Tkachenko; Nina Losovska (Фінансовий простір, 2018)
Сучасному етапу розвитку економіки притаманна наявність соціальної відповідальності бізнесу як однієї з невід’ємних складових успішного функціонування суб’єктів господарювання, яка пов’язує діяльність підприємств із суспільством і є одним із найбільш важливих чинників у процесі економічного розвитку як окремих підприємств, так і вітчизняної економіки в цілому. Досліджено  підходи  до  змістовного  наповнення  соціальної  відповідальності  бізнесу.  Досліджено постулати відомих європейських організацій та основоположників дискусії щодо соціальної відповідальності бізнесу. Розглянуто питання формування концепції соціальної відповідальності, визначено складові та підходи до забезпечення її ефективності.