Фрактальний аналіз показників розвитку фінансового ринку - Сергій Колодій; Леся Гаряга (Фінансовий простір, 2018)
Досліджено можливості використання  фрактального  аналізу  для  виявлення тенденцій розвитку фінансового ринку на прикладі облікової ставки. Обґрунтовано важливість перевірки фінансових показників на наявність персистентності  та  антиперсистентності  перед  здійсненням кореляційно-регресійного аналізу. Розраховано  коефіцієнт  поточної  волатильності  та  зроблено  висновки  щодо  фрактальності зміни облікової ставки.