Особливості контролю доходів кредитних спілок в Україні - Олена Біляченко; Василь Здреник (Фінансовий простір, 2015)
Досліджено  діючу  систему  контролю за діяльністю кредитних спілок в Україні на  базі  чого  виділено  складові  даної  системи та  охарактеризовано  основні  функції,  повноваження  та  методичні  прийоми  проведення контролю в цілому та контролю доходів зокрема  в  розрізі  зовнішніх  та  внутрішніх  суб’єктів контролю.  Досліджено  типові  порушення,  які виникають при обліку доходів кредитних спілок, що дозволило удосконалити методичні підходи до проведення внутрішнього контролю доходів кредитних спілок в частині визначення етапів, джерел доказів та прийомів і способів контролю.