Spin-Out Companies As A Modern Form Of Transfer Of Technologies From Universities To The Business Environment - Oleksandra Mrykhina; Nazariy Andrushchak; Oleksiy Poburko (Фінансовий простір, 2018)
Проаналізовано перспективи розвитку спін-компаній як сучасної форми трансферу  технологій  з  університетів  у  бізнес-середовище.  Установлено,  що  спін-компанія  в  умовах розвитку  академічного  підприємництва  в  Україні  є  одним  із  першочергових  рушіїв  симбіозу комерційного, освітнього та наукового просторів, покликана формувати культуру академічного підприємництва. Розглянуто сутність і значення спін-компаній, охарактеризовано спін-офи і спінаути, створювані університетами, та проаналізовано їхні атрибути в контексті трансферу технологій з університетів у бізнес-середовище. На підставі цього обґрунтовано доцільність і характерні особливості функціонування спін-компаній в Україні.