Управління кредитним ризиком на основі вдосконалення забезпечення банківських позик - Володимир Міщенко; Світлана Міщенко (Фінансовий простір, 2015)
Сучасний етап розвитку кредитного  ринку  України  характеризується  системними  диспропорціями,  які  негативно  впливають  на  стабільність  банківської  системи  та стримують  економічний  розвиток.  З  метою зниження  кредитного  ризику  і  вдосконалення роботи  банків  щодо  забезпечення  банківських позик у статті охарактеризовано основні проблеми, що стримують кредитування економіки, розроблено  та  обґрунтовано  пропозиції  щодо стимулювання  кредитного  процесу  шляхом  вдосконалення  форм,  видів  і  механізмів управління забезпеченням банківських кредитів, обґрунтовано систему заходів щодо поліпшення кредитного  клімату,  запровадження  більш  вимогливих критеріїв кредитування, розроблення ефективних механізмів формування резервів під кредитні  ризики  з  врахуванням  якості  заставного  забезпечення  та  посилення  захисту  прав кредиторів і позичальників.