Сутність операційної ефективності підприємства в контексті сучасних управлінських теорій - Мар'яна Никифорчин (Фінансовий простір, 2017)
Cистематизовано  погляди  теоретиків  і  практиків  на  сутність  поняття  «операційна ефективність підприємства». Установлено, що їхня еволюція відбувалася в рамках теорії галузевого позиціонування. Аргументовано потребу поглиблення змістовного  наповнення  цієї  дефініції  відповідно  до сучасних здобутків управлінських теорій. Обґрунтовано авторське визначення операційної ефективності підприємства.