Економічна синергетика як інструмент пізнання трансформаційних процесів економічних систем - Наталія Ткачук; Ольга Вовчак (Фінансовий простір, 2017)
Досліджено  теоретичні  аспекти  сутності синергетики. Акцентовано увагу на економічній синергетиці як на інструменті пізнання розвитку економічних  систем.  Розглянуто  основні  принципи синергетичної  методології,  а  також  виокремлено вимоги, яким повинна відповідати економічна система як об’єкт вивчення синергетичної економіки.