Адаптація концепції синергетики до проблем взаємодії секторів економіки* - Сергій Колодій (Фінансовий простір, 2017)
Проведено  адаптацію  концепції  синергетики до проблем взаємодії секторів економіки. Виділено синергетичні ефекти, дієве використання яких у процесі управління сприяє якісному та ефективному досягненню стратегії розвитку. Досліджено  різні  варіанти  результатів  взаємодії  реального  і  фінансового  секторів  економіки залежно  від  динаміки  зміни  їхніх  основних  індикаторів. Доведено, що використовуючи в економічних дослідженнях концепцію синергії, доречно її розглядати через  призму  неокласичних  підходів  до  визначення економічної ефективності.