Статистична оцінка ефективності законодавчого регулювання інноваційної діяльності - Любов Чернявська (Фінансовий простір, 2017)
Стаття  присвячена  аналізу ефективності  правового  регулювання інноваційної діяльності. На основі статистичного аналізу показників інноваційної діяльності вітчизняних та зарубіжних підприємств автором  зроблено  висновок  про  розбалансованість правових  засобів  державного  регулювання  інноваційної  діяльності  підприємств, невідповідність  форм  та  обсягів  державної фінансової  підтримки  інноваційних  проектів, а  також  надмірну  бюрократичність  процедур державної  реєстрації  інноваційних  проектів,  а також  про  необхідність  розробки  несуперечливого  та  науково  обґрунтованого  механізму правового регулювання інноваційної діяльності в  Україні,  який  би  сприяв  більш  широкому  залученню  приватних  інвестицій  та  державних фінансових ресурсів у сферу інновацій.