Тенденції розвитку фінансового сектору економіки - Сергій Хоружий (Фінансовий простір, 2017)
Проаналізовані  тенденції розвитку  структури  фінансового  сектору економіки на основі інформаційно-технологічних новацій.  Встановлені  причини  централізації інфраструктури  фінансового  ринку, необхідності  посилення  державного  нагляду  та поширення регуляторного арбітражу. Здійснено оцінку  впливу  нових  фінансових  технологій, а  також  емісії  забезпечених  електронних грошей  із  використанням  технології  блокчейн на  подальші  зміни  у  структурі  фінансового сектору економіки та на децентралізацію йогоінфраструктури.