Роль центрального банку як інституту реалізації державної економічної політики - Ігор Льон (Фінансовий простір, 2016)
У  статті  досліджено  процеси трансформації  ролі  та  функцій  центральних банків  у  сучасних  умовах,  обґрунтовано необхідність  посилення  їх  ролі  в  системі монетарного  регулювання  економіки, визначено  механізми  та  інструменти  впливу грошово-кредитної  політики  на  забезпечення збалансованості  попиту  та  пропозиції грошей  у  національній  економіці,  стійкість грошового ринку та грошового обігу, фінансову стабільність  та  стимулювання  економічного зростання в умовах фінансової нестабільності.