До проблематики підвищення ефективності діяльності підприємства на інноваційних засадах - Тетяна Шматковська; Ганна Сосна (Фінансовий простір, 2016)
У  статті  розглянуто теоретико-прикладні  аспекти  підвищення ефективності  діяльності  підприємства  на інноваційних  засадах.  Досліджено  значення інноваційної діяльності підприємств для забезпечення  економічного  зростання  національної економіки  та  окреслено  значення  у  підвищенні ефективності  функціонування  підприємства таких  інноваційних  процесів,  як  освоєння нових  видів  продукції,  впровадження  нових технологічних  процесів  і  методів  організації виробництва.  Наведено  найважливіші  фактори створення цілісного та ефективного господарського  механізму  адаптації  підприємств  до умов  ринку  та  запропоновано  подальшу  розробку  комплексу  теоретико-сетодичних  питань  щодо  підвищення  ефективної  діяльності підприємств на інноваційних засадах