Сучасний стан ринку медичного страхування в Україні: проблеми та перспективи розвитку - Наталія Рубцова; Ірина Чкан (Фінансовий простір, 2015)
Проаналізовано  роботу  ринку медичного  страхування  в  Україні.  Визначено частку  добровільного  медичного  страхування на ринку страхових послуг України. Розглянуто динаміку  кожного  з  видів  добровільного  медичного страхування. Визначено основні проблеми, що  стримують  ефективний  розвиток  медичного страхування в країні. На основі зарубіжного досвіду, розглянуто перспективи впровадження обов’язкового  соціального  медичного  страхування в Україні та вказано причини, що стримують цей процес.