Економіко-правовий аналіз деривативів - Ігор Кравчук (Фінансовий простір, 2015)
У  статті  згідно  sensu  stricto  визначено  зміст  поняття  «деривативи»  як  боротних  інструментів  у  вигляді  алеаторних білатеральних контрактів на базові активи, а також  запропоновані  напрями  вдосконалення законодавства  України  щодо  правового  визначення  інструментів  відновлення  вартості  як державних варрантів та прийняття правових актів, що визначатимуть зміст та морфологію деривативів  у  відповідності  до  європейського формального права.