Формування ринку цільового капіталу в Україні: передумови, проблеми, перспективи - Богдан Пшик; Орест Печенко (Фінансовий простір, 2015)
У  статті  досліджено  сутність, істотні  передумови  та  теоретичні  засади  ринку  цільового  капіталу,  а  також механізм  його  функціонування.  Розглянуто напрями  розміщення  цільового  капіталу  та стратегії  управління  ендаумент-фондами  у зарубіжній  фінансовій  практиці.  Наголошено на  необхідності  формування  в  Україні  культури  благодійництва  як  необхідної  передумови функціонування ринку цільового капіталу. Значну  увагу  приділено  висвітленню  основних  проблем  формування  ринку  цільового  капіталу  в Україні та пошуку шляхів їх вирішення.