Виклики та перспективи розвитку аудиту в Україні - Михайло Гедз (Фінансовий простір, 2015)
У статті проведено дослідження сутності  незалежного  аудиту  та  сфер його  застосування  у  розумінні  Міжнародних стандартів аудиту. Дослідження є актуальним для адаптації законодавства України до законодавства  Європейського  Союзу  та  подальшого розвитку  вітчизняного  незалежного  аудиту.  В результаті  аналізу  та  порівняння  встановлено невідповідність міжнародним вимогам низки вітчизняних  нормативно-правових  актів,  які регламентують  проведення  аудиту.  З  метою вдосконалення вітчизняного аудиту запропоновано впровадити Національну практику аудиту як сукупність рекомендацій регуляторного органу з аудиту загальнодержавного рівня.