Цінові бульбашки на фінансовому ринку: ознаки утворення та алгоритм виявлення - Олександра Шевчук; Роман Дробінко (Фінансовий простір, 2015)
У  статті  досліджено  ознаки (індикатори) розвитку цінових бульбашок, розкрито загальні передумови, які сприяють утворенню  цінової  бульбашки;  проведено  емпіричні дослідження  з  використанням  історичних даних  для  з’ясування  ознак  зміни  тренду  ціни активів  на  фінансовому  ринку;запропоновано статистичні  методи  та  алгоритм  виявлення  існуючих  цінових  бульбашок  на  фондових ринках.  Науково-методичні  підходи  до  аналізу бульбашок,  запропоновані  в  статті,  дають змогу  аналізувати  поточну  ринкову  ситуацію, з  певним  ступенем  імовірності  визначати наявність бульбашок на ринку для прийняття інвестиційних рішень.