Формування податкових надходжень місцевих бюджетів в контексті бюджетної децентралізації - Наталія Проць (Фінансовий простір, 2015)
У  статті  визначено  роль податків  у  формуванні  дохідної  частини місцевих  бюджетів,  проаналізовано  структуру  податкових  надходжень  та  визначено  особливості  їх  розмежування  між  бюджетами  різних  рівнів  в  контексті  змін бюджетного  та  податкового  законодавства в  умовах  бюджетної  децентралізації.  На  базі проведеного  дослідження  визначені  проблеми та  сформульовані  основні  шляхи  зміцнення фінансової бази місцевих бюджетів.