Щодо деяких теоретичних засад валютного регулювання - Наталія Місяць (Фінансовий простір, 2015)
Стаття  присвячена дослідженню  наукових  підходів  до  визначення категорії  «валютне  регулювання»  на  сучасному  етапі  економічного  розвитку.  Автором роаналізовано  погляди  науковців,  висвітлено місце  валютного  регулювання  у  валютній політиці,  а  також  визначені  основні  принципи теоретичної  концепції  валютного  регулювання,  як  мають  стати  запорукою  ефективного функціонування  усього  валютного  сегменту економічних відносин в країні.