Теоретичні аспекти дослідження поняття кон’юнктури депозитного ринку - Ірина Діденко (Фінансовий простір, 2015)
У  даній  статті  проведено  детальний огляд та аналіз походження категорій «кон’юнктура»  та  «кон’юнктура  ринку».  На основі  різних  підходів  було  виведено  авторське  визначення  для  поняття  кон’юнктури  депозитного  ринку.  В  рамках  цього  визначення досліджено  сутність  попиту,  пропозиції  та рівноважної  ціни  на  даному  ринку,  його  конкурентне середовище, а також депозитні ризики.