Фактори впливу на розвиток регіональних ринків банківських послуг - Зоряна Герасимчук; Олена Гоманюк (Фінансовий простір, 2015)
Проблеми  оптимізації функціонування  ринку  банківських  послуг  є одними  із  ключових  напрямків  у  загальній системі  заходів  щодо  ефективного  реформування  усіх  економічних  відносин  та  забезпечення  стабільного  соціально-економічного розвитку  як  країни  загалом  так  і  її  регіонів. Дослідження регіональних ринків банківських послуг обумовлює необхідність вивчення факторів впливу  на  їх  функціонування  та  розвиток.  В свою чергу, правильно визначені фактори впливу,  не  лише  дозволять  вивчити  та  дослідити особливості функціонування ринків банківських послуг  в  регіонах,  але  і  створять  передумови, направлені на пошук шляхів для забезпечення їх подальшого розвитку.