Устойчивое развитие национальной экономики: факторы и перспективы - Абдулазиз Абдувалиев (Фінансовий простір, 2015)
Як показує світовий досвід, з року в  рік  все  більше  збільшуються  фактори,  що впливають  на  рівень  стійкості  національної економіки  тієї  чи  іншої  країни.  Отже,  бути  готовим на всі можливі виклики, оперативно розробити і застосувати необхідні заходи в кризовий період і захистити національну економіку, є одним із пріоритетних напрямків забезпечення стійкості національної економіки. Але для того щоб  розробити  необхідну  стратегію  забезпечення стійкості національної економіки слід глибоко проаналізувати діючі економічні механізми, сильні або слабкі позиції національної економіки. Отже,  автор  у  статті  розкриває  тенденцію розвитку  промисловості,  збільшення  частки малого бізнесу та приватного підприємництва у ВВП, антикризові заходи уряду в період світової фінансово-економічної  кризи  по  захисту  і  стимулювання  національної  економіки,  тенденцію розвитку  інвестиції  та  проблеми  здійснення інвестиційної програми економіки Узбекистану.