Мегатренды глобального экономического развития - Виктория Опалько; Валентина Мотриченко (Фінансовий простір, 2014)
У статті проаналізовано основні мегатенденції  і  перспективи  їх  розвитку. Досліджено  основні  глобальні  чинники,  що впливають  на  тенденції  світового  розвитку. Визначено  перспективи  подальшого  розвитку світової спільноти виходячи з впливу мегатрендов.