Особливості аналітичної оцінки результативності системи фінансового контролю - Андрій Любенко (Фінансовий простір, 2014)
У  статті  обґрунтовано  підходи до аналітичної оцінки результатів фінансового контролю. Автором запропоновано підходи до оцінки  результативності  та  ефективності контрольних  заходів  органів  державного фінансового  контролю.  Крім  цього  автор вважає,  що  запровадження  запропонованої  системи  оцінювання  результатів  контролю  дозволить  встановлювати  причини  порушень бюджетного законодавства, оцінювати якість контролю та в цілому сприятиме підвищенню ефективності державного фінансового контролю за витрачанням бюджетних ресурсів.