Information System Of Biometric Authentication In Mobile Banking - Elena Nyemkova (Фінансовий простір, 2014)
У  статті  розглянуто інформаційну  систему  мобільного  банкінгу  за допомогою  смартфону  на  основі  біометричної автентифікації.  Запропоновано  хеш-функцію, яка забезпечує закриття даних біометричного шаблону  в  інформаційних  мережах  при віддаленому доступі клієнта до рахунку. В якості біометрики  розглядається  структура  райдужки ока людини. Хеш-функція описується у вигляді таблиці  чисел,  що  не  повторюються.  Наведено  перевірку  криптографічної  стійкості  хеш-функції. Сеансовий ключ для хеша визначається послідовністю  біометричних  даних  та автентифікаційних  даних  смартфона.  Запропоновано  протокол  взаємної  автентифікації клієнта і сервера платіжної системи. Наведено оцінку кількості безпечних звернень клієнта до платіжної системи.