Влияние цен на стабильность развития денежно-кредитной политики - Жахонгир Зайналов; Тулкин Саттаров; Шохрух Расулов (Фінансовий простір, 2014)
У  статті  розглядається  обсяг грошової  маси  в  обігу  у  взаємозв’язку  з  чинниками  зростання  цін  та  інфляції,  напрямком  підвищення  ефективності  інструментів монетарної  політики,  здатних  забезпечити економічне зростання і стабільність банківської і  платіжних  систем.  При  цьому  особлива  увага  приділяється  аналізу  та  оцінці  монетарної стабільності,  в  тому  числі  купівельної спроможності грошової одиниці та переходу до непрямих  інструментів  грошово-кредитного регулювання,  що,  на  думку  авторів,  створить максимально  сприятливі  умови  для  розвитку реального сектора економіки.