Оптимизация параметров перестраховочной защиты как компромисс доходности и устойчивости системы страхования - Александра Лезговко (Фінансовий простір, 2014)
В умовах наявних проблем розвитку  ринку  перестрахування  в  країнах,  що  розвиваються в розрізі даної статті запропоновані рекомендації  в  галузі  розвитку  андеррайтингу  і  наведено  модель  оптимізації  параметрів перестрахувального  захисту  як  компромісу прибутковості і стійкості системи страхування.