Финансовый мониторинг. транспаретность и новые принципы ведения базнеса: вызовы современного вызовы: финансового мира - Алексей Александров; Николай Зубарев (Фінансовий простір, 2014)
У  статті  проаналізовано  значення і принципи побудови роботи фінансового моніторингу України. Виклики сучасного світу – це боротьба з легалізацією коштів, отриманих злочинним  шляхом  (відмивання),  фінансування тероризму  та  ухилення  від  податків. Активність  у  цьому  напрямку  належить  до принципів  банківської  таємниці,  але  багато  в чому  відсутність  розуміння  норм  і  принципів роботи  спотворює  реальну  картину  в  очах клієнтів.  У  статті  дається  характеристика  основних  параметрів  контролю  і  сучасних світових тенденцій фінансового моніторингу