Determinants of social policy in the formation of the human development institutional environment: management aspect - Kochuma, Inna; Rudenko, Mykola (Фінансовий простір, 2020)
У статті досліджено детермінанти соціальної політики в формуванні інституційного середовища людського розвитку та окреслено окремі інституційні напрями вдосконалення процесу управління соціальною політикою з урахуванням викликів сьогодення. Виявлено відсутність в нашій державі комплексної державної стратегії соціальної політики. Проаналізовано темпи приросту видатків зведеного бюджету України у сферу формування умов людського розвитку. Визначено розрив між цільовими орієнтирами на 2030 рік та відповідними прогнозними значеннями. Запропоновано затвердження комплексної стратегії соціальної політики, яка б зафіксувала її місію як досягнення цілей сталого розвитку та високого рівня людського розвитку, що дозволить імплементувати законодавчий досвід ряду парламентів Європейського Союзу щодо формування інституційного середовища людського розвитку.