Банківське кредитування в системі економічної безпеки України - Чепелюк, Ганна; Гриценко, Катерина (Фінансовий простір, 2019)
В статті досліджено роль банківського кредитування, взаємовідносини між банками та реальним сектором економіки, проблеми збалансованості та узгодженості перспективних макроекономічних цілей в економічному розвитку України. Банківське кредитування розглядається як ключовий елемент економічного зростання, та має безпосередній вплив на забезпечення суверенітету держави, реалізацію її національних інтересів в умовах глобалізаційних процесів.