Теоретичні засади визначення сутності системно важливих банків - Литвиненко, Олеся (Фінансовий простір, 2019)
У статті визначено різні підходи науковців до тлумачення понять «системно важливий фінансовий інститут» та «системно важливий банк». Виявлено різницю між поняттями «системно важливий фінансовий інститут», «системно значущий фінансовий інститут» та «системоутворюючий фінансовий інститут. Автором розглянуто поняття системного ризику та системної важливості банку. Подано авторське трактування поняття «системно важливий банк» з урахуванням розкриття його основних характеристик.