Науково-теоретичне узагальнення основних наукових підходів до визначення сутності монетарної політики - Галушко, Юлія (Фінансовий простір, 2015)
Стаття присвячена дослідженню питань, які формують теоретичні засади категорії «монетарна політика». Проведено систематизацію визначень монетарної олітики, що є найбільш поширеними у вітчизняній науці, виділено два принципових погляди на монетарну політику та з’ясовано, що у сучасній економічній літературі не існує єдиного підходу до сутності монетарної політики. Беручи до уваги надані вченими трактування терміну «монетарна політика», а також зважаючи на наявність широкого і вузького підходів до її розуміння, приводимо власне визначення даної економічної категорії.