Управління кредитним ризиком на основі вдосконалення забезпечення банківських позик - Міщенко, Володимир; Міщенко, Світлана (Фінансовий простір, 2015)
Сучасний етап розвитку кредитного ринку України характеризується системними диспропорціями, які негативно впливають на стабільність банківської системи та стримують економічний розвиток. З метою зниження кредитного ризику і вдосконалення роботи банків щодо забезпечення банківських позик у статті охарактеризовано основні проблеми, що стримують кредитування економіки, розроблено та обґрунтовано пропозиції щодо стимулювання кредитного процесу шляхом вдосконалення форм, видів і механізмів управління забезпеченням банківських кредитів, обґрунтовано систему заходів щодо поліпшення кредитного клімату, запровадження більш вимогливих критеріїв кредитування, розроблення ефективних механізмів формування резервів під кредитні ризики з врахуванням якості заставного забезпечення та посилення захисту прав кредиторів і позичальників.