Адаптація концепції синергетики до проблем взаємодії секторів економіки* - Колодій, Сергій (Фінансовий простір, 2017)
Проведено адаптацію концепції синергетики до проблем взаємодії секторів економіки. Виділено синергетичні ефекти, дієве використання яких у процесі управління сприяє якісному та ефективному досягненню стратегії розвитку. Досліджено різні варіанти результатів взаємодії реального і фінансового секторів економіки залежно від динаміки зміни їхніх основних індикаторів. Доведено, що використовуючи в економічних дослідженнях концепцію синергії, доречно її розглядати через призму неокласичних підходів до визначення економічної ефективності.