Information Support Mechanism As A Component Of Enterprise Investment Attractiveness - Vasiliauskaitė, Asta; Levchenko, Iaroslava (Фінансовий простір, 2017)
У цій статті розглядається досить нова концепція інвестиційної привабливості (ІП). Виявлено прогалини в підходах іноземних та українських вчених до цієї концепції та методів її оцінки. Для підвищення якості управління інвестиційною діяльністю компанії пропонується запровадити механізм інформаційної підтримки. Такий механізм дозволяє керувати ІП та включає в себе вибір показників, які дозволяють об’єктивно характеризувати рівень привабливості відповідних підприємств. Оскільки механізм інформаційної підтримки системи управління ІП характеризується високим рівнем невизначеності, необхідною інформацією, некомплектністю та, відповідно, відсутністю якісної діагностики наявних даних, система підтримки прийняття рішень (СППР) для управління ІП повинна бути достатньо багатою на вміст і доступною для прийняття рішень особою, яка приймає рішення (ОПР).