Роль платоспроможності банків в ефективному функціонуванні банківського сектору України - Жежерун, Юлія (Фінансовий простір, 2016)
У статті досліджено сутність категорії «платоспроможність»; висвітлено критерії віднесення банків до категорій неплатоспроможних та проблемних; виявлено фактори, які сприяють неплатоспроможності вітчизняних банків; проведено аналіз частки активів, чистого прибутку (збитку), капіталу неплатоспроможних банків в банківському секторі; виявлено значення платоспроможності у забезпеченні ефективного функціонування банківського сектору.