Сучасний стан ринку медичного страхування в Україні: проблеми та перспективи розвитку - Рубцова, Наталія; Чкан, Ірина (Фінансовий простір, 2015)
Проаналізовано роботу ринку медичного страхування в Україні. Визначено частку добровільного медичного страхування на ринку страхових послуг України. Розглянуто динаміку кожного з видів добровільного медичного страхування. Визначено основні проблеми, що стримують ефективний розвиток медичного страхування в країні. На основі зарубіжного досвіду, розглянуто перспективи впровадження обов’язкового соціального медичного страхування в Україні та вказано причини, що стримують цей процес.