Вплив банківської кризи на зміну умов банківського кредитування - Міщенко, Володимир (Фінансовий простір, 2015)
Досліджено особливості стимулювання кредитної діяльності вітчизняних банків в умовах банківської кризи, як складного процесу, що вимагає використання особливих підходів та інструментів. З метою підтримки банківського кредитування в умовах фінансової нестабільності обґрунтовано систему заходів щодо стимулювання кредитного процесу на основі створення сприятливого інвестиційного та кредитного клімату. Визначено необхідність зниження облікової ставки та забезпечення її активного впливу на всю систему процентних ставок грошового ринку, обґрунтовано доцільність забезпечення першочергового рефінансування банків, які кредитують стратегічно важливі державні програми, запропоновано збільшити суму відшкодування вкладникам – фізичним особам і розробити механізми гарантування вкладів юридичних осіб, визначено доцільність використання консорціумного кредитування пріоритетних економічних проектів за участю Національного банку України.